Liberaalipuolue – Vapaus valita r.p.

Lehdistötiedote 2.12.2019

Liberaalipuolue ei liity Petrus Pennasen Avoin puolue -hankkeeseen

Liberaalipuolue on tehnyt syksyn 2019 aikana ehdotuksen Piraattipuolueen hallitukselle puolueiden yhdistymiseksi. Piraattipuolueen puoluekokous päätti 30.11.2019, ettei se lähde neuvottelemaan fuusiosta. Samalla puolueelle valittiin uusi puheenjohtaja. Piraattipuolueen aikaisempi puheenjohtaja Petrus Pennanen julkisti 2.12. Avoin puolue -hankkeensa ja on ehdottanut myös Liberaalipuolueelle hankkeeseen osallistumista.

Liberaalipuolueen puoluevaltuusto on käsitellyt Pennasen aloitteen kokouksessaan 2.12. Puoluevaltuusto kiittää Pennasta kutsusta osallistua Avoin puolue -hankkeeseen. Valtuusto toteaa päätöksessään, että Liberaalipuolue jatkaa arvo- ja talousliberaalin politiikan tekemistä omien päämääriensä mukaisesti. Liberaalipuolue on kuitenkin edelleen avoin keskustelulle ja yhteistyölle kaikkien yhteiskunnan liberalisoimista kannattavien tahojen kanssa.

Valtuusto perustelee päätöstään myös näkemyksellä, ettei Avoin puolue tarjoa Suomen poliittiseen kenttään mitään uutta. Liberaalipuolueen nykyinen ohjelma taas on täysin poikkeuksellinen puolustaessaan yksilönvapauksia ja yrittäjyyden edellytyksiä johdonmukaisesti. Liberaalipuolueen tavoitteena fuusioneuvotteluissa oli yhdistää liberaalit pienpuolueet. Liberaalipuolue ei koe hyväksi pienpuoluekentän sirpaloitumista, mutta toivottaa Avoimelle puolueelle onnea tulevaisuuteen.

Lisätietoja:

Marko Kettunen, puheenjohtaja

marko.kettunen@liberaalipuolue.fi

045 859 6010

Jussi Mäkipelto, puoluesihteeri

jussi.makipelto@liberaalipuolue.fi

040 361 6335